Stránka s informacemi o vývoji projektu HOCZ.org
Projekt: Knihovna
12 prosince 2018, Kirara @ 13.43

Knihovna je projekt, kolem kterého na HOCZ kroužíme už mnoho let a nyní konečně získává reálné obrysy. Při tvorbě nového konceptu jsme přitom vycházeli z premisy, že knihovna má sloužit jako zdroj informací (především informací o našem herním světě, ale také informací o existenci knih). Již před nějakou dobou jsme ale pochopili, že není v našich silách psát knihy v takovém množství a kvalitě, aby z nich bylo možno vytvořit knihovnu, a knihy se tak rychle staly pouze statickou položkou v herním inventáři, takřka bez informační hodnoty. Jak tento rozpor vyřešit?

Nový koncept představuje knihovnu (po její technické stránce) jako katalog, v němž si knihu budete moci nejen vyhledat, ale kde se také dozvíte základní informace o jejím obsahu (skrze klíčová slova a krátkou anotaci). Každá kniha by tak měla být popsána jedním až třemi odstavci textu, což zásadně sníží nároky na její vytvoření (aniž by to bylo v konfliktu s trvající snahou psát knihy jako takové). To ovšem neznamená, že to bude snadné a proto bychom se rádi obrátili na celou HOCZ komunitu s prosbou o pomoc.

Pokud se chcete zapojit, nahlédněte do tohoto dokumentu.

Na závěr, pokud chcete vědět více o tom, jak projekt vznikal a jak by měl fungovat a nechat se trochu namotivovat, podívejte se na přiložené video z Oxfordského srazu.



1 Comment a “Projekt: Knihovna”


  1. Můra — 20. 3. 2019 @ 10.05

    Miluju ten koncept! :) Opravdu jsem z něj nadšený. :)