Stránka s informacemi o vývoji projektu HOCZ.org
Přehled novinek – září 2018
7 září 2018, Megs @ 12.12

Jelikož by měla nástěnka školy fungovat primárně jako RP informační kanál, přinášíme vám seznam nonRP změn, které byste jako studenti mohli využít nebo by vás mohly zajímat, formou tohoto článku. Měly by v něm být obsaženy veškeré novinky, které vznikly během prázdnin v přibližném chronologickém pořadí.

Kouzelnický kulturník
Na začátku července vyšel časopis shrnující kulturní dění let 2093/94. Věnuje se rozmanitým formám kultury a k dostání je ve všech obchodech s knihami, i v tom na hradě. Jeho autory jsou Janee, Raven a Rence. V rámci časopisu byla vydána i akční kniha Jonathan Crown: Skrytý nepřítel, kterou můžete v obchodech pořídit též.

Naskladnění obchodů
Prakticky celé prázdniny Lucinda, Jane, Rence a Sammarin pracovali na revitalizaci obchodů. Některé z nich byly uzavřeny, jiným byl pozměněn sortiment nebo vymyšlen úplně nový. Nově byl třeba naskladněn Obchůdek se suvenýry v Muzeu Famfrpálu v Londýně. Další změny v obchodech se chystají, například další vlna nového zboží nebo otevření úplně nových obchodů.

Možnost vkládání vlastních komentářů ke kouzlům
Přibližně uprostřed prázdnin nám Kirara zavedl novou systémovou vymoženost; přidávání vlastních komentářů k naučeným kouzlům v kartě kouzel. Cokoli si ke kouzlu potřebujete poznamenat, nyní máte možnost! Pokud při kontrole kouzel narazíte na kouzlo, o kterém si myslíte, že byste ho v kartě měli mít, ale nemáte ho, neváhejte kontaktovat profesora svého předmětu.

Nový popis učebny POKT
Lucinda a Jethro také přes prázdniny vymysleli nový zajímavý popis učebny péče o kouzelné tvory. Nalézt jej můžete na školních pozemcích, při okraji lesa. Určitě stojí za přečtení.

Ročenky
Během srpna také Arien doplnila všechny ročenky! V pamětní síni si tak teď můžete zadarmo prohlížet své starší spolužáky a nostalgicky nad nimi vzdychat.

Rozšíření vyučované látky v lektvarech pro prváky
Sebastian a Lucinda dokončili v srpnu změnu náplně předmětu lektvary pro první ročníky. Letošní prváci se tak naučí například více o širších možnostech studia a uplatnění v oboru.

Brigády
Během prázdnin probíhala Emily iniciovaná debata týkající se brigád. Z té vyplynula jak nová pravidla zadávání brigád (tedy více brigád za méně peněz, promiňte, skrblíci), tak i systémové změny. Ty spočívají hlavně v možnosti zadávání anonymních brigád, tedy jejich vypisování za nehrané postavy. Nemusíte se tedy lekat, pokud o prázdninách potkáte brigádu vypsanou postavou, kterou nemůžete najít v kartotéce – nebude to chyba ani podvod! Také jsou nyní všechny brigády archivovány a vy si tak budete moci vždy zpětně dohledat, kdy jste co dělali a s kým.

Projektová soutěž
V polovině srpna byla společnými silami vedení vyhlášena projektová soutěž o kreslení nových obrázků k itemům. Tato soutěž potrvá do poloviny října a zúčastnit se může úplně každý. Podrobnosti naleznete v levém menu Mimoherní aktivity Projektové soutěže. Pokud bude první kolo soutěže úspěšné, velice pravděpodobně proběhne další.

Příručka pro předškoláky a prváky
Příručka dostala nový kabát; informace v ní byly aktualizovány a byla přejmenována na Příručku pro studenty. Také byly doplněny nebo upřesněny možnosti navazujícího studia i kariérní možnosti. Všichni studenti obdrželi příručku na začátku školního roku, v příštích letech se bude rozesílat pouze prvákům. Na jejím zpracování se podílely Faith, Dylanka, Lucinda, Janee a Leightonka. Další poznámky připojila i Rada školy (Torn a Arien) a RPG Správa.

Nový chatový příkaz
Koncem srpna vytvořil Kirara nový chatový příkaz. Sice je určený primárně pro vypravěče, používat ho však mohou i studenti. Slouží ke kontrole kouzla zapsaného v kartě kouzel, tedy toho, zda student kouzlo umí, nebo ne. Jeho provedení probíhá stylem /k nebo /kouzlo “název kouzla”. V praxi tedy například /k “Coloro”. Tento příkaz vypíše na chatu pro jeho zadavatele zprávu o tom, zda jeho postava umí, nebo neumí zadané kouzlo. Ostatní studenti tuto zprávu nevidí, ti s právy Vypravěče však ano.

Chystaný quest
Spol. Hájenkových srazovačů (jmenovitě e-mail přišel od Tess, ale stojí za ním více lidí) vymyslel návrh na quest, který by měl být zprovozněn ve druhé polovině RL září. Bude to nechutná sranda a bude záležet jen na vás, jak se zapojíte a jak si zahrajete!

Discord oficiálním kontaktem + Emoji!
Mezi oficiální kontakty na vedení projektu na jeho hlavní stránce byl místo Pottermore přidán Discord. Kontakty jsou na stránce pouze na Kiraru a Faith, ale i ostatní členové vedení Discord zpravidla mají a používají a není problém se s nimi přes něj spojit. Discordem je přirozeně myšlen komunikační prostředek jako celek, ne Hocz server na Discordu. Ten je dál pouhým neoficiálním chatem. Také je nyní možné používat v rámci Hocz emoji! (ne na chatech, mysleme na pravidla!)

Možnost zvýraznění v chatu
Kirara nám na chatu přidal možnost zvýraznění slov. Používat ji je možné přes horní chatovou lištu, přesněji po rozkliknutí volby “Chat” a “Zvýraznění”. Slova, která si hráč do políčka vypíše, se uloží a při každé další aktualizaci chatu se mu barevně vyznačí ve všech příspěvcích. Je možné zadat pouze část slova, vyznačí se celé. (např. pokud napíšu do kolonky “Renc”, barevně se mi vyznačí celé slovo “Rence”; zároveň ale zabarvování rozlišuje velká a malá písmena, takže aby se mi zvýraznilo na chatu i “Laurence”, musel bych vepsat do kolonky i “renc” s malým r). Pro smazání zapamatovaných zvýrazněných slov stačí uložit prázdnou kolonku.

Zablokování Classify
Vzhledem k tomu, že classify nebyl vytvářen pro studenty, ale čistě pro účely vedení, při zjištění, že se odkaz ke studentům různými pokoutnými cestami dostal, byl pro ně zablokován. Aby však studenti nepřišli o primární důvody pro jeho používání, byl vylepšen notýsek, kde momentálně vidí všechny své známky i jejich výsledný průměr daleko přehledněji a bez práce.

Aktuální seznam všech profesorů pro školní rok 2094/95
Z důvodu zájmu ze strany některých studentů přikládáme i Faith sestrojený seznam vyučujících profesorů a vyučovaných předmětů:

Alanyniss Almearová (LET1, LET2, LET3, LET4, LET5)
André McQuinn (L1, L2, AS2, LET1)
Arien Severin (Al1, B5, L4, P5)
Austin Delaney (OPČM1, OPČM2)
Bellamy J. Archibald (KL1, KL3, L5, L6, L7, D2, MS1, MS3)
Carlisle M. Lawry (K7, OPČM6, OPČM7)
Cornelius A. Nott (DČAK1, DČAK2, DČAK5, DČAK7)
Deborah Palmer (JAS1, JAS2, LET1, P1, P2)
Diel M. Tarkin (DČAK3, DČAK4, NOS1, NOS2, NOS3)
Dorothy Tayltrott (POKT1, POKT2, B4, L1, KF1, KF2)
Eilen R. Shiadhal (B1, P1)
Eilane R. Remington (AL3, B3, KL2, KL4, KL5, P1)
Emily Wiloughby (AS1, AS3)
Evan W. Reid (OPČM1, OPČM3, OPČM4, P2, P7)
Jane Boneová (N1, N2, N3, KF4)
Jethro Stringellow (POKT3, POKT4, POKT5, MS2, D1, D3, KF3, KF6, P3)
Kristoff Bryce Shrewd (SM1, SM2, SM3)
Mortimer Abraham Fleck (PRM – hráč André)
Sarah Blackburn (B1, B6, B7, B3, KF1, KF2, EL1)
Sebastian Halliwill (L1, OPČM1, EL2)
Tarabas Amaro (KF1, OPČM1, OPČM3, P1, P6)
Torn Austin Duncan (B2, AS4, AS5, SR1, SR2, SR3, VMP1, VMP2, VMP3)
Virginia L. Griffin (AL2, KF1, KF5, OPČM5, DČAK1, DČAK6)
William J. Gordon (LET1, LET2, P4, EL3)
Zakkäi Archer (JAS3, JAS4, JAS5, EL1)


Tyto změny přirozeně nejsou jediné, které se na Hocz dějí a dít budou. Sledujte Blog pro další článek s informacemi o nových změnách a vývoji projektu a na případné nesrovnalosti se doptávejte v komentářích pod článkem!

 

Pac a pusu,
VKV alias Vaše Krásné Vedení



Comments disabled