Stránka s informacemi o vývoji projektu HOCZ.org
Když nefunguje soví pošta
19 prosince 2008, Rizoto @ 9.09

..aneb, předejte zprávu z ručky do ručky

(Tento článek je pouhé zkopírování toho, jenž je uložen v novinkách na stránce HOCZ. Zde však narozdíl od toho na nástěnce ihned nezapadne a bude tak na očích víc..)

Rádi si hrajete s videem, máte kreativní schopnosti a dostatek volného času? Pak tu máme aktivitu pro vás!

Nechali jsme se ispirovat několika různýmy projekty, které probíhaly po celém světě. Vytvořit z krátkých spotů od hráčů z HOCZ velký, dlouhý, prezentačně schopný video-snímek. Naposledy co jsme měli možnost shlédnout s tímto přišel největší mudlovský internetový vyhledávač a my si řekli „Proč ne i HOCZ?“ A tak to tu máme.

K účasti potřebujete
– videokameru, v horším ale stejně použitelném případě mobil s videokamerou (kterou dnes má skoro každý obstojný mobilní telefon)
– list A4 s námětem HOCZ srolovaný do ruličky (a nejlépe zajištěný průhlednou páskou, aby se rule při podávání nerozbalila, NÁVOD)
– vaši vlastní osobu, která bude v tomto vašem příspěvku hrát

Vezměte videokameru, vymyslete si průběh vašeho spotu, zajeďte sami nebo s přáteli na vhodné místo a můžete tvořit!

Je to jednudché, stačí vytvořit video, kde si z levé strany videa vezmete HOCZlist, který pak po krátké scénce (dle vašich kreativních schopností) předáte tentokrát do pravé části obrazovky. Snažte se ale, aby HOCZlist se objevil a mizel veprostřed rámce videa (tedy, uprostřed levé/pravé strany obrazovky) a efekt vypadal tak, jako kdyby jste si list vzali od někoho mimo video (rámec obrazu) a znovu ho předali někomu dalšímu.

To, jakým způsobem se zviditelníte v tomto společném videu je pouze na vás a vašich schopnostech a možnostech. Jestli budete účinkovat jen vy, nebo si k tomu přizvete rodinu, přátelé. Jestli budete skákat padákem, plavat pod vodou, necháte se inspirovat již některým z podobných projektů, nebo vezmete HOCZlist z levé strany a hned ho předáte doprava..

Z vašich krátkých spotů pak sestavíme jedno dlouhé na sebe navazující video a efekt bude zřejmý – jeden spot předá HOCZlist dalšímu a dalšímu a dalšímu..

Podmínky
– váš spot musí být v rozmezí 1 až 5 sekund 
– ve videu musíte účinkovat vy (možnost zapojit rodinu, přátelé, avšak účastníků nesmí být více jak 3)
– list HOCZ bude zřetelný a poputuje z levého středu obrazu do pravého
– video musí být v dobrém/obstojném rozlišení

Každé zúčastněné video bude odměněno 100 galeony50 body pro kolej ze které hráč pochází a vzácným dráčkem do sbírky. Proto doufáme, že se k této tvorbě přidá nejen vedení, občané ale i studenti, kteří jsou pro tento projekt tím nejpotřebnějším. Odměna za účast poputuje tomu, kdo nám spot odešle. Je pouze na něm jestli se rozdělí s dalšími, co s ním na spotu spolupracovali nebo si výhru ponechá. Možná už jen tato skutečnost vás povede k tomu, aby každý vytvořil svůj vlastní spot – o což jde především, aby jich bylo co nejvíce.

Myslíme, že stojí za to se zapojit.. a proto neváhejte!

Tvůrčí schopnosti a dosažitelnost kamery (pokud není ve vašich prozatimních možnostech) můžete ponechat na některý ze srazů, jako třeba brzký sraz v Hradci Králové (Newcastle) a své spoty zde můžete zrealizovat.

Jakékoli dotazy či hotové videopříspěvky směřujte na Salazara Drakena – sovou, emailem nebo na ICQ.



3 Comments a “Když nefunguje soví pošta”


  1. JOin — 5. 3. 2012 @ 17.46

    Koukám, že už je to docela dlouho, co jste to tady napsali, ale jak to dopadlo? Máte z toho nějaké video?

  2. Kirara — 6. 3. 2012 @ 10.19

    Nedopadlo.

  3. JOin — 21. 3. 2012 @ 18.22

    Nedopadlo??? Tak to je teda škoda, protože to vypadá jako skvělý nápad!!! A nevíte někdo, jestli se to pokusí zopakovat??? Třeba by to tentokrát vyšlo.