Stránka s informacemi o vývoji projektu HOCZ.org
Nikdo není dokonalý
20 srpna 2007, Kirara @ 20.44

Málokterá inovace se do ostré verze dostane úplně bez chyb a úplně nejvíc vytuněná. Nelze ale popřít, že tentokrát v případě brigád toho bylo poněkud vícero. Při úplně prvním nahození jsme kvůli tomu omylem převorali skiny, abychom to dali do pořádku strávili jsme nad tím několik dalších hodin proti plánu. Pak bylo ohlášeno pár problémů s přihlašováním a výplatami a ani si na všechny ty drobnosti nevzpomínám.

To co jsem sem chtěl napsat je, že dnešek od chvíle, kdy mi byl Yrsou oznámen problém s tím, že práce trvala o den déle než měla a výplatu si člověk mohl vybrat až po půlnoci a nikoliv už po konci pracovní doby posledního pracovního dne, jsem strávil opravami a dovoluji si konstatovat, že brigády jsou snad pro tentokrát konečně ve své finální podobě. Po cestě jsem ještě upravil, aby se šlo na brigády přihlašovat až do začátku pracovní doby prvního dne, na což se dříve nemyslelo, a opravil pár chybek v počítání zbývajících dnů/hodin.

Poslední úprava, kterou jsem udělal je, že od teď brigády přestávají být dotovány ministerstvem a tudíž konečně po několika školních letech je budou opět vyplácet profesoři a občané, kteří brigádu vypíšou. I když vím, že dost studentům nový systém brigád příliš nevyhovuje (a nyní zřejmě nebude vyhovovat ani profesorům ^^) věřím, že to je důležitý krok k fungující ekonomii na HOCZ. Tak doufám, že si všichni zvyknou a časem možná i pochopí, že je to v současnosti nejlepší možné řešení.



6 Comments a “Nikdo není dokonalý”


  1. Thes — 8. 9. 2007 @ 8.20

    a profesoři nic nevypisujou a vymlouvaj se na to, že nemaj platy xD

  2. Nick Flyer — 9. 9. 2007 @ 16.14

    tak myslím že aspoň částečně by to ministerstvo sponzorovat mělo. nebo by mohly být i nějaké brigády z ministerstva. takhle to nikdo nechce vypisovat, když do toho musí dát moc peněz. navíc s přívalem prváků (a s jejich prvotním nadšením – do měsíce máme zase klid) jsou všechny brigády do minuty rozebrané. Hlavně když je tam jen jedno místo nebo podobně malý počet. ono vypsat brigádu pro jednoho člověka když je jich ve škole tisíc je jen na peklo. toho jednoho sice hodně potěšíte (vsadím se že je to protekční brigáda a ten kdo ji má o ní věděl ještě než byla vypsána a už jen čekal až mu vypisovatel řekne že tam je a on se zapsal) ale těch zbývajících 999 lidí naštvete.
    Nový systém není zlý. Funkce pracovní doby je fakt super promyšlená věc ale celé to předělání způsobilo jen to že je brigád o 90% míň.

  3. Kirara — 9. 9. 2007 @ 16.36

    A budeš se hodně divit když ti řeknu, že to byl účel? Totiž když to někdo nemusí platit, tak nad tím lidi nepřemýšlí a prostě to tam fláknou a víc se nezajímají. A to je způsob jakým peníze samotné ztrácí hodnotu.

    Totiž abychom tu měli fungující stabilní ekonomiku, peníze musí kolovat. Musí se někde brát a někam zase odcházet, né pršet z nebe. Jak jsem výše napsal todle, byl důležitý první krok k tomu, aby to tu trochu začalo fungovat. Profesoři si už léta stěžují že nemají výplaty. Jenže, aby měli výplaty musí mít ty peníze také, kde utratit, jinak z nich za chvíli budou multimilionáři, což samozřejmě nemá žádnou logiku. Zkrátka už když vypisují brigádu si musí rozmyslet, jestli za to ty peníze jsou ochotni dát. A proto brigády nejsou, protože ty peníze dávat nechtějí, protože tolik nemají. Což je realistické. Studenti peníze taky nepotřebují a když si něco koupí pro radost, peníze jdou zase provozovatelům obchodů, kteří pak mohou vypisovat další brigády.

    Už chápete kam to směřuje?

  4. Nick Flyer — 9. 9. 2007 @ 19.28

    Já vím. Ale prostě jde o to že těch brigád je desetina co bývala a hlavně to prváci rozeberou ale za měsíc je hra přestane bavit a peníze prostě zmizí (nekolují)
    A jako hlavně bych se zaměřil na tu poslední část s tím jedním místem. trošku podezřelé, ne? Vím že transakce mezi lidmi se hlídají (aspoň se to říká) tak si někdo našel způsob jak to udělat „nenápadně“
    A nějaké brigády vypsané ministerstvem by být taky mohly. nemusí všechno odnést jen chudáci profesoři.

  5. Nikeš — 10. 9. 2007 @ 1.05

    Hm, jenže na druhou stranu, brigáda… očesat jablka z jedné jabloně… opravdu nepotřebuje víc jak jednoho člověka… možná tak ještě druhého, který by mu držel žebřík…

  6. Nick Flyer — 13. 9. 2007 @ 12.58

    tak jeden člověk to udělá za tři dny a dva to udělají za den …

    když už jsme u té fungující ekonomiky. Mohla by se trošku rozrůst Gringottova banka. Nějaké úroky a půjčky atp. Já si šetřil jak blázen abych měl těch 100galeonů abych ji mohl omrknout co tam jak je a ony mi tam ty peníze jen leží. neskáče mi z nich žádný úrok ani nic podobného. jako vím že je tohle asi na programování složitý požadavek ale tak mě to napadlo když jsem se po dvou letech k tomu probojoval. (pokud tam něco naskakuje tak se omlouvám ale ještě jsem na to nepřišel)